Mivel utazzunk Münchenbe?

Roy Makaay Írta: 

Repülő, vonat, busz, autó – bármelyikkel könnyedén elutazhatunk Münchenbe, persze a költségeket, az utazás időtartamát és a kényelmet tekintve igen jelentős különbségeket találunk.

Nyilvánvalóan a legdrágább, egyúttal a legrövidebb és legkényelmesebb módja az utazásnak, ha a repülőt választjuk. Budapestről se a Ryanair, se a Wizzair nem indít járatokat Münchenbe, de a Lufthansa igen, ráadásul reggel (8:50) és este (20:15) is. Ha bevállalunk egy átszállást, akkor több lehetőségünk is van. Az ára sem megfizethetetlen, ha körülbelül két hónappal korábban foglaljuk le a jegyet oda-vissza egy főre, 40-60 ezer forinttal kell számolnunk. Az utazási idő alig több mint egy óra.

Ha nincs ennyi pénzünk az utazásra, bőven választhatunk olcsóbb alternatívák közül is. Mehetünk például vonattal is, miután a budapesti Keleti-pályaudvarról napi öt Railjet (7:10, 9:10, 11:10, 13:10, 15:10) és egy EuroNight (21:00) is indul. Ha nem az utazás napján vesszük meg a jegyet, oda-vissza 2. osztályon (ülőhely) 2x29, azaz 58 euróból, azaz körülbelül 18 ezer forintból kijövünk. Ha viszont már elfogytak a 29 eurós jegyek a Railjetre, érdemes megfontolni, hogy megér-e nekünk 6 eurót a jóval komfortosabb első osztály, ugyanis a jegyeket szakaszosan adják el: 29, 39, majd 49 euróéert. Az első osztály 45 eurótól indul. Az utazási idő viszont nem kevés, Railjet-tel kb. 7 és fél óra, EuroNight-tal pedig 9 óra. Az EuroNight előnye viszont, hogy hálókocsiban utazhatunk, melynek szintén nem megfizethetetlen az ára.

Ennél is kevesebb pénzzel úszhatjuk meg, ha az autóbuszt választjuk: Budapest-Népliget állomásról esténként (19:30) indul egy EuroLines Hungary járat Münchenbe. Ha itt is körülbelül két hónappal korábban vásároljuk meg a jegyet az interneten és 16-25 év közöttiek vagyunk, oda-vissza 10-12 ezer forintért juthatunk el. Az utazási idő itt több mint 10 óra, és alighanem kényelmetlenebb, mint a repülő és a vonat – de legalább nagyon olcsó.

Ha viszont inkább az autót választjuk, akkor azzal kell számolni, hogy az út közel 700 kilométer hosszú, viszont végig autópályán haladhatunk: Budapest–Hegyeshalom (M1)–Bécs (A4)–Linz–Salzburg (A8)–München. Itt az utazási idő rajtunk, a költsége pedig az autónktól és az aktuális benzináraktól függ…

Irány München!

http://varosfigyelo.hu/upload/images/photos/000/000/040/M%C3%BCncheni-rept%C3%A9r.original.jpg

Free Joomla! template by Age Themes